تبیان، دستیار زندگی

سازش در ۱۱ هزار پرونده قضایی ‌

رییس‌کل دادگستری استان لرستان با بیان اینکه در سال جاری ۱۱ هزار پرونده قضایی این استان، منجر به سازش شده است‌، گفت: همه دستگاه‌ها تلاش کنند روند رو به افزایش جرم را کاهش دهیم.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
پرونده
به گزارش تبیان به نقل از روزنامه حمایت، جعفر بدری در همایش صبر استان لرستان با تاکید بر تلاش همه دستگاه‌ها برای کاهش روند رو به افزایش جرم در جامعه و نیز افزایش درجه تحمل و صبر اشخاص اظهار کرد: اگر نتوانیم افزایش خشونت را مهار کنیم، باید خشونت را با مجازات درمان کنیم؛ همانطور که دولت در حال مهار کردن لایه‌های خشونت به‌ویژه در میان قشر جوان جامعه است.

وی افزود: سال گذشته در شوراهای حل اختلاف ۱۹ هزار پرونده به صلح و سازش منتهی شد و امسال نیز ۱۱ هزار پرونده به صلح و سازش منتهی شده است.

بدری با بیان اینکه آمار اختلافات خانوادگی در استان لرستان نگران‌کننده است، ادامه داد: سال گذشته ۹ هزار پرونده خانوادگی به دادگستری این استان وارد شد.

وی با بیان اینکه تجملات و توقعات زندگی رو به افزایش است، افزود: لازم است زمینه‌های وقوع اختلافات برطرف شود همچنین لازم است با کمک یکدیگر، فرهنگ اسلامی صلح و سازش در خانواده‌ها و طرف‌های دعوا را نهادینه کنیم.

به گفته رییس‌کل دادگستری استان لرستان، طبق معاینات پزشکی قانونی، خوشبختانه آمار وقوع نزاع در این استان، کمتر از میانگین کشوری است.


تجلیل از رسانه‌های فعال در حوزه صلح و بخشایش

در این همایش، امید محبی، دبیر ستاد ملی صبر نیز با بیان اینکه این ستاد، در راستای ترویج فرهنگ صلح و سازش و نیز تحقق منویات مقام معظم رهبری، به‌منظور کاهش آسیب‌های اجتماعی در قالب هفت کمیته تخصصی فعالیت می‌کند، اظهار کرد: با توجه به ضرورت بخش فضای مجازی، یکی از کمیته‌های ستاد ملی صبر با عنوان فضای مجازی فعالیت می‌کند.

دشمن به‌طور شبانه‌روز علیه فرهنگ و هویت ما فعالیت می‌کند و ما نیز باید علیه آنها اقداماتی طراحی کنیم.



وی با تاکید بر ضرورت استفاده از تمام دستگاه‌ها و ظرفیت‌ها برای نهادینه کردن فرهنگ سازش در جامعه خواستار توجه ویژه رسانه‌ها به موضوع گذشت و صلح شد.محبی با بیان اینکه رسانه‌‌هایی که در خصوص برجسته کردن موضوع صلح، بخشایش و رضایت فعالیت کنند، تجلیل خواهند شد، گفت: رسانه‌های ما باید بیش از پیش به این موضوع بپردازند و به‌دنبال فرهنگ‌سازی صبر باشند.

دبیر ستاد ملی صبر عنوان کرد: ستاد ملی صبر قوه قضائیه به طور عملیاتی متعلق به همه مردم است و با مشارکت تمام دستگاه‌های فرهنگی سعی در نهادینه کردن فرهنگ سازش و تحقق منویات مقام معظم رهبری در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی دارد.

فقر محتوایی در حوزه صلح و بخشایش

وی با بیان اینکه پایان‌نامه‌هایی که با موضوع صلح و سازش باشند، مورد حمایت قرار می گیرند، اضافه کرد: موضوع پایان‌نامه‌های دانشگاهی باید در مسیر برطرف کردن نیاز مردم باشد. این در حالی است که در حوزه صلح، بخشایش و رضایت با فقر محتوایی مواجه هستیم.

محبی با بیان اینکه برخی از المان‌های سطح شهرها باعث القای خشونت می‌شود، عنوان کرد: دشمن به‌طور شبانه‌روز علیه فرهنگ و هویت ما فعالیت می‌کند و ما نیز باید علیه آنها اقداماتی طراحی کنیم.

دبیر ستاد ملی صبر به نقش مهم رسانه‌ها در تبیین فرهنگ صلح و سازش اشاره و عنوان کرد: باید از ظرفیت سمن‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد برای ترویج فرهنگ صبر در جامعه استفاده شود.
منبع: روزنامه حمایت